21 березня – Всесвітній день людей з синдромом Дауна

21 Березень 2018
Існує багато міфів та упереджень про людей і дітей з синдромом Дауна. Насамперед це люди з такими самими почуттями, мріями і життям, які потребують любові, прийняття і поваги.
Пропонуємо вам відповіді на найпоширеніші запитання про цих особливих сонячних людей.
Що таке синдром Дауна?
В організмі людини є трильйони клітин. Вони настільки малі, що їх можна побачити тільки через мікроскоп. Всередині цих клітин є крихітні частинки , що називаються хромосомами. У більшості людей у кожній клітині є 46 хромосом. У людей з синдромом Дауна є 47, і тому вони можуть виглядати та навчатися по іншому.
Як люди отримують синдром Дауна?
Ви не можете «захворіти» на синдром Дауна. Ті, хто мають синдром Дауна народилися з ним і завжди будуть його мати. З синдромом Дауна можуть народитися люди у всьому світі, з ним народжуються як хлопчики, так і дівчата
Чи діти з синдромом Дауна люблять теж саме,що і інші діти?
Так! Коли ви познайомитесь із кимось  із синдромом Дауна, ви побачите, що вони є різними особистостями з різноманітними інтересами, як і у всіх інших! Якщо вони хочуть, вони можуть займатися спортом, мистецтвом, грати на музичних інструментах. Вони хочуть весело проводити час і мати друзів, як і всі діти.
Чому це називається синдром Дауна?
Синдром Дауна вперше був вивчений та описаний лікарем на ім’я Джон Ленгдон Даун.
Чи можуть діти з синдромом Дауна ходити до школи?
Так! Деякі з них можуть відвідувати спеціальні школи, а інші можуть мати спеціальні заняття, але багато хто також є частиною класів з іншими учнями, у яких немає синдрому Дауна. Їм може знадобитися додатковий час для виконання свого завдання, але вони можуть вивчати ті ж предмети, що і їх однокласники.
Чи люди з синдромом Дауна завжди щасливі?
Ні! Люди із синдромом Дауна мають почуття. Точно так само, як і всі інші, вони можуть почувати по різному та засмучуватися, коли їх ображають. Ніколи не годиться використовувати образливі слова, щоб описати когось або щось.
Посилання на джерело: https://www.ndss.org/about-down-syndrome/down-syndrome/
Пов’язані новини