Ура! Відкрився Парк розваг та відкриттів для дітей з інвалідністю на подвір’ї Центру Джерело

29 Серпень 2023

Американське подружжя Едвард Вейн Молодший та Татьяна Тріковіч, які є засновниками організації “The Bridge of Life” збудували та подарували для дітей з інвалідністю цей неймовірний та унікальний Парк.

Парк має загальну площу понад 1 100 м²  для розваг дітей з інвалідністю. Він абсолютно адаптований під можливості дітей й має дві зони – для дітей з розладами опорно-рухового апарату та для дітей з розладами спектру аутизму. Обладнаний доступними гойдалками, каруселями та сенсорними дошками для дітей на кріслах колісних. Також у парку є велика гірка, футбольне поле та атракціони, доступні качелі та гойдалки для дітей.

“Діти з інвалідністю, коли катаються на качелях, насправді думають, що вони літають. Так вони відволікаються від реальності й поринають у світ, де їм радісно, тепло і безпечно, – поділився своїми емоціями Едді. –  Це місце безпеки, радості й відкриттів ми розробили з дружиною Танею для дітей саме з такими діагнозами й типами інвалідності. У Львові ми заклали хороший фундамент для нашої праці в Україні. Цей майданчик нам з дружиною коштував приблизно 60 тисяч доларів. В нас є персональна сімейна фундація, і 99% того, що ми робимо, це за свої власні кошти.”

 

Парк збудований з метою подарувати дітям радість та почуття безпеки, а також можливість роботи цікаві відкриття і пробувати щось нове та незвичайне.

 

“Для наших вихованців – це безпечний, доступний, цікавий і пізнавальний простір, де вони можуть порозважатися і отримати багато позитивних емоцій. Цей майданчик облаштувало подружжя американців Едді та Тетяна. Вони приїхали в Україну на початку війни, і вже влітку торік запропонували зробити такий майданчик для дітей в Україні. Практично 4 місяці вони спостерігали за нашими дітьми, досліджували, які б розваги були найбільш доступні, пріоритетні та цікаві. Тому це повністю їх авторський проєкт”, – зазначила керівниця центру соціальних послуг «Джерело» Зореслава Люльчак.

 

Відео з відкриття “Парку розваг та відкриттів” 

(Джерело: ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ – ОЧІ. НОВИНИ)

Пов’язані новини