Супервізійна зустріч партнерів семи областей України в рамках діяльності точок СПІЛЬНО

28 Березень 2023

18 березня відбулась супервізійна зустріч партнерів Центру Джерела з семи областей України: Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільською та Чернівецької, які організовують роботу дитячих точок  #СПІЛЬНО в межах проекту “Екстрене реагування на потреби внутрішньопереміщених дітей з труднощами розвитку та інвалідністю та їх сімей, які постраждали від збройного конфлікту в Україні”

Від початку реалізації проекту уже було надано екстрену допомогу понад 10 тис. дітям з труднощами розвитку, в тому числі й внутрішньо переміщеним, які проживають у семи регіонах на заході України.

Через цю жахливу війну, особливо діти з труднощами розвитку та їхні батьки, потребують фахової підтримки та супроводу. Фахівці проводять оцінку потреб дитини та сім’ї, надають першу психосоціальну допомогу, консультують щодо різних можливостей у громадах, здійснюють корекційні заняття, виїзди мобільних бригад у віддаленні місця проживання родин, надають супровід батькам та спеціалізовані послуги, забезпечують їх індивідуальними потребами: кріслами колісними, слуховими апаратами, окулярами, ортопедичним взуттям, гігієнічними засобами та іншим.

Команди фахівців під час зустрічі мали нагоду порефлексувати над новим досвідом отриманим в проекті, обговорити виклики та труднощі. Зустріч була дуже важливою, адже кожен відчув взаємопідтримку та спільність у вагомій справі. 

Важливо організовувати такі зустрічі, оскільки на них ми обговорюємо всі важливі аспекти нашої роботи в проєкті. Враження позитивні, оскільки на зустрічі обговорювалися теми, які є актуальними для нас впродовж року: процес діяльності, труднощі з якими зустрічалися фахівці, позитивні сторони роботи, а також подальше планування роботи в проекті”, – поділилася своїми думками Оля Майкут, координатор проекту у Львові та Львівській області.

Команди фахівців мріяли про нові послуги для дітей та проєкти, навчання та розвиток, бо потрібно вміти швидко реагувати на виклики, бути готовими та гнучкими й точно розвивати доступні послуги для дітей з труднощами розвитку в різних регіонах України.

 

Дякуємо UNICEF Ukraine за цей проєкт та таку вагому підтримку дітей в час війни!

Більше про проєкт та контакти по регіонах шукайте ТУТ

______________________________________________________________

Проєкт реалізується Центром Джерело в межах СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами для надання мультисекторальної допомоги сім’ям з дітьми за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю / UNPRPD, уряду Японії, Німецької установи для відбудови KFW

 

Пов’язані новини