Центр Джерело запрошує організації батьків дітей з інвалідністю подаватися на участь у проєкті ЮНІСЕФ

14 Жовтень 2022

©UNICEF/UN0683751/Dombrovkyy 7-річний Юрій з інвалідністю

 

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Центр Джерело запускають проєкт об’єднання та підтримки організацій, які захищають права дітей з інвалідністю, дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей.

У рамках проєкту громадські об’єднання, які очолюють батьки дітей з інвалідністю та жінки з інвалідністю з 16 регіонів України зможуть навчитися ефективно адвокатувати та відстоювати інтереси дітей з інвалідністю з огляду на виклики війни та загальну ситуацію в країні. Також учасники отримають можливість на практиці застосувати ці знання, подавши свої проєкти на конкурс мінігрантів.

Додатково спеціалісти проєкту також вивчатимуть потреби сімей, які виховують дітей з інвалідністю, та допоможуть сформулювати запити щодо надання їм допомоги та необхідних змін у державній політиці, зокрема, у сфері надання соціальних послуг.

Таким чином буде створене неформальне об’єднання з десятків батьківських ГО, які зможуть ефективно діяти в інтересах дітей з інвалідністю як на місцевому рівні, так і на рівні держави.

Проєктом буде охоплено Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Волинську, Закарпатську, Рівненську, Київську, Полтавську, Одеську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Хмельницьку, Миколаївську, Дніпропетровську та Запорізьку області.

Для участі у проєкті необхідно заповнити анкету за посиланням.

Більше про проєкт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Центру Джерело можна прочитати тут.

Проєкт впроваджується в межах «СПІЛЬНО» — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми.

Проєкт реалізуються за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю / UNPRPD, уряду Японії, Німецької установи для відбудови KFW.

Пов’язані новини