Як львів’яни допомагали дітям та молоді Джерела

10 Червень 2021

Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» відкриває нові осередки, покращує умови перебування в уже наявних постійно дбає про комфортність простору для людей з інвалідністю. Все це не було б можливо без допомоги небайдужих людей.

Для того, щоб бути благодійником — не потрібно бути мільйонером. Це щороку доводять люди, які допомагають центру функціонувати та розвиватися. Допомогти можна по-різному: пробігти марафон, зібрати макулатуру, стати волонтером чи взяти участь у лотереї.

Бюджет центру формується спільними зусиллями соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, понад 75% щоденних видатків установи у 2020 році профінансовано коштом бюджету міста, решта ж – внесок донорів, благодійників та усіх небайдужих.

Детальний звіт про рік життя «Джерела» в цифрах та фактах можна переглянути за посиланнями: Українською мовою або English

Розповідаємо як львів’яни допомогали Джерелу у такому непростому 2020

Радіо Люкс FM у рамках акції #ЩедрийВівторок провело марафон: мінімальний внесок для участі був невеликий – 20 грн, а серед учасників розіграли телефон. Цікаво, що гаджет виграв хлопець, який колись був волонтером у «Джерелі». Зрештою, вдалося зібрати майже 200 тис. грн. Кошти витратили на ремонт будівлі на проспекті Червоної Калини.

Бігові акції в «Джерелі» організовували не вперше, у 2020 році до благодійного забігу долучилися Наталя Прокопенко та її друг Роман, учасники пробігли 42 кілометри на двох. В рамках події вдалося зібрати 21 тис. грн, а кошти витратили на антисептики та засоби особистого захисту, адже цього не було передбачено у бюджеті центру.

Уже вдруге в 2020 спільно із мережею супермаркетів «Рукавичка» провели акцію «Купуй рукавичку – допоможи дітям». Покупці за 10 грн могли придбати особливу наліпку – в результаті вдалося зібрати 150 тис. грн, тобто 15 тисяч людей віддали свої гроші на підтримку «Джерела». На зібрані кошти придбали 7 мінібусів з підйомниками, що організовують доїзд для понад 100 дітей.

Окрім цього, щорічно небайдужі допомагають центру волонтерством та збором макулатури, деталі про те як сортувати та допомагати дітям Джерела за посиланням.

Як допомогти допомогти Джерелу сьогодні?
Для підтримки роботи Центру створено проєкт Друзі Джерела. Це можливість просто зробити великі зміни на краще. Запрошуємо долучитись до спільноти благодійників, що підтримують дітей та молодь Джерела регулярними пожертвами.

Це ще один відновлений візок для дітей, день роботи реабілітолога, вихователя чи навіть звичайний набір розвивальних матеріалів. Однак саме це зробить вихованців Центру Джерело щасливішими.

Адже благодійність – це не про великі гроші!

Пов’язані новини