Батьківські організації, які захищають права дітей з інвалідністю, об’єднаються в єдину мережу: як приєднатися

01 Лютий 2024

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Центр Джерело за підтримки Міністерства соціальної політики України та Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей продовжують проєкт по розбудові мережі батьківських організацій, які захищають права дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Зокрема щодо адвокаційної роботи на національному та обласних рівнях та розвитку інтегрованих соціальних послуг в громадах з метою запобігання розлученню дитини з інвалідністю із батьками/піклувальниками.

У 2024 році буде продовжено співпрацю з 57 організаціями, які брали участь у попередніх активностях 2022-2023 років, а також буде долучено ще 15 нових громадських організацій батьків дітей із інвалідністю з метою підвищення їхніх адвокаційних навичок та організаційної спроможності.

Для громадських об’єднань буде проведено навчання, супервізії та здійснено підтримку адвокаційних заходів громадських організацій в громадах з метою розвитку послуг для дітей з інвалідністю.

В результаті ГО-учасниці об’єднаються в єдину мережу батьківських організацій, які адвокатуватимуть права дітей з інвалідністю у сферах раннього втручання, інклюзивної освіти, соціальних послуг, охорони здоров’я та інших.

Громадські батьківські об’єднання, які не були учасниками попереднього проєкту і хочуть взяти участь у реалізації цього, можуть подати заявку за посиланням.

До участі запрошуємо батьківські організації, які захищають права дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами з усіх регіонів країни. Перевага буде надаватись ГО, які очолюють батьки дітей з інвалідністю та здійснюють свою діяльність у таких областях України: Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Харківська, Чернігівська та Чернівецька.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW. Проєкт впроваджується в рамках національної програми з розбудови системи кращого догляду за дітьми “Кращий догляд для кожної дитини”. Одним із завдань програми є об’єднання зусиль уряду, місцевих органів влади, міжнародних організацій, громадського сектору, та бізнес-партнерів для розвитку соціальних та інших послуг на рівні громад з метою зміцнення сімей та попередження розлучення дитини з сім’єю.

Пов’язані новини