База матеріалів про раннє втручання

27 Червень 2023

Команда нашого проекту екстреного реагування на потреби внутрішньо переміщених дітей з інвалідністю, дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей, які постраждали від збройного конфлікту в Україні підготувала базу матеріалів про раннє втручання.

Раннє втручання – це дуже важливий спосіб підтримки родин, коли дитина дуже маленька, від народження до 3 рочків. Цей час швидко минає, але його вплив на все життя дитини надзвичайно великий. 

Раннє втручання – це допомога малюкові в розвитку, це підтримка батьків, це співпраця фахівців за для дитини та родини. 

Дізнатись більше про раннє втручання та його можливу користь саме для вас можна тепер в спеціально зібраній для батьків, фахівців та керівників ви можете тут – “Інформаційній базі РВ” 

База буде розширюватись та оновлюватись.

– Якщо ви батьки дитини раннього віку чи фахівці – Зайдіть! Ви обов’язково знайдете корисну інформацію для себе.

– Кожен, хто бажає зрозуміти, що таке Раннє Втручання, як воно здійснюється, на чому базується і чим допомагає, знайде тут перевіренні, науково обґрунтовані матеріали. 

– Матеріал підготовлено в рамках проекту, що реалізовується Центром Джерело в межах СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами для надання мультисекторальної допомоги сім’ям з дітьми за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю / UNPRPD, уряду Японії, Німецької установи для відбудови KFW.

Експерти (укладачі): 

– А. Кравцова, директорка з розвитку БФ “Інститут раннього втручання”, тренер з раннього втручання, психолог, психоаналітик, терапевт ранніх дитячо-батьківських взаємин, [email protected]

– М. Чайка, спеціаліст ЦРВ Одеської міської поліклініки №6 Compass, логопед, дитячий психолог, корекційний педагог, методист видавництва DyvoGra, викладач Кафедри спеціальної та інклюзивної освіти КУБГ, аспірант НПУ,  [email protected]

– О. Нога, фахівець та тренер раннього втручання, фахівець з комунікації Центру “Джерело”, [email protected].

Пов’язані новини