Фонд ЮНІСЕФ та Центр Джерело зібрали у Львові представників батьківських ГО

26 Липень 2023

Протягом двох днів, 24-25 липня, активісти громадських організацій, які захищають права дітей з інвалідністю в Україні ділилися досвідом діяльності в умовах воєнного стану та планували свої дії на найближче майбутнє. Зібралися вони у Львові в рамках проєкту Міжнародного Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Центру Джерело щодо об’єднання та підтримки організацій, які захищають права дітей з інвалідністю, дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей. 

Участь у заході взяла представниця львівського регіонального офісу ЮНІСЕФ Світлана Стельмах, яка подякувала представникам ГО за діяльність попри непрості умови. 

В онлайн режимі учасники мали змогу почути керівницю програм захисту дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Наталію Датченко, яка розповіла про пріоритети в діяльності організації

Представники 20 організацій з 14 областей України, які протягом квітня-червня реалізовували в своїх громадах проєкти за підтримки ЮНІСЕФ і Центру Джерело, презентували їх результати, поділилися успіхами і викликами, з яким стикнулися в процесі.

Завдяки реалізації цих короткострокових ініціатив батькам-активістам вдалося провести кілька просвітницьких кампаній, запровадити нові та розширити існуючі освітні та соціальні послуги для дітей з інвалідністю, провести навчальні та психологічні тренінги для батьків дітей з інвалідністю та ООП, провести опитування та започаткувати адвокаційні кампанії, видрукувати та поширити інклюзивну літературу для дітей і дорослих тощо.

Також учасники заходу мали змогу ознайомитися з кращими практиками послуг для дітей з інвалідністю, які у Львові впроваджує Центр Джерело.

Представники ГО готові і  надалі об’єднувати зусилля для адвокації прав дітей з інвалідністю та провадження послуг у своїх громадах.

Проєкт впроваджується в межах «СПІЛЬНО» — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес- партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми і за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю (UNPRPD).

 

Пов’язані новини