І ЗНОВУ НАВЧАННЯ ДЛЯ КОМАНД РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ

11 Січень 2024

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Центр Джерело у партнерстві з Українською асоціацією раннього втручання, за підтримки Міністерства соціальної політики України та  Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, продовжують проєкт підготовки команд раннього втручання (РВ). 

До участі у проєкті запрошуються організації та установи, які хочуть започаткувати послугу раннього втручання та підготувати фахівців, які її надаватимуть.

Учасники отримають знання та навички роботи у сімейно-центрованій моделі раннього втручання, опанують практики побудови партнерської співпраці з батьками, навчаться працювати у трансдисциплінарній моделі командної роботи.

Уже під час навчання учасники зможуть розпочати надавати послугу раннього втручання, отримувати супервізійну підтримку від тренерів, обмінюватися професійним досвідом з колегами з інших команд.

Одним з результатів проєкту стане розширення професійної мережі фахівців/команд раннього втручання, що стане важливою складовою у розбудові системи Раннього втручання в Україні.

Тренінги будуть проводити сертифіковані тренери з раннього втручання, члени Української асоціації раннього втручання.

При відборі перевага буде надаватися організаціям з Волинської, Харківської, Львівської, Закарпатської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської, Чернігівської та Чернівецької областей.

Згідно з вимогами конкурсу переваги будуть мати такі команди:

1) команда у складі як мінімум 3-х фахівців з такого переліку: фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, спеціальний педагог, логопед, лікар (педіатр, невролог дитячий тощо), фахівець із соціальної роботи;

2) команди, які мають можливість працювати як команда раннього втручання, мати спільні збори для планування тощо;

3) команди, які мають можливість працювати у природному середовищі (за місцем проживання родини,  в освітньому просторі  тощо);

4) команди, які мають досвід роботи з дітьми від 0 до 3-х років (бажано).

У проєкті вітається участь команд спеціалістів, серед яких є внутрішньо переміщені особи.

На конкурс можуть подаватися заявки від організацій та установ різного відомчого підпорядкування та форм власності, крім закладів інституційного догляду дітей та комерційних установ.

Для участі керівнику закладу/установи/організації необхідно заповнити анкету за  посиланням

Прийом заявок триватиме з 11 січня до 31 січня 2024 року. Перелік команд, які пройшли відбір до участі в проєкті за рішенням конкурсної комісії, буде оголошений після 13 лютого 2024 року.

Проєкт підготовки команд раннього втручання виконується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Центром “Джерело” у партнерстві з Українською асоціацією раннього втручання за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW і підтримки Міністерства соціальної політики України та Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей. Проєкт впроваджується в рамках національної програми з розбудови системи кращого догляду за дітьми “Кращий догляд для кожної дитини”. Одним із завдань програми є об’єднання зусиль уряду, місцевих органів влади, міжнародних організацій, громадського сектору та бізнес-партнерів для розвитку соціальних та інших послуг на рівні громад з метою зміцнення сімей та попередження розлучення дитини з батьками.

Пов’язані новини