Як ефективно адвокатувати права дітей з інвалідністю в Україні

29 Березень 2023

Порадник для батьків

Опис

Батьки дітей з інвалідністю – найкращі експерти, коли йдеться про потреби їхніх дітей. Саме тому важливо чути їхній голос, дослухатися до їхніх думок і пропозицій під час розробки тих чи інших законодавчих ініціатив, впровадження послуг, творення інклюзивних змін в громадах тощо.

У свою чергу батькам легше відстоювати інтереси і права своїх дітей, коли вони згуртовані в організацію чи коаліцію організацій, та знають як ефективно адвокатувати.

Адвокація – це діяльність, метою якої є вплив на прийняття рішень на місцевому, регіональному, національному та міжнародному рівні щодо вдосконалення або змін у політиці.

Ми підготували порадник для батьків про те, як ефективно адвокатувати права дітей з інвалідністю в Україні.

 

Файл для завантаження

Автор
ЮНІСЕФ, Центр Джерело
Цей буклет підготовлено і видрукувано в межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Центру Джерело щодо об’єднання та підтримки організацій, які захищають права дітей з інвалідністю, дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей. Проєкт реалізуються за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю (UNPRPD), уряду Японії, уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Зміст публікації є відповідальністю Центру Джерело і не завжди може відображати позицію ЮНІСЕФ та / або Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю (UNPRPD), уряду Японії, уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW
Пов’язані новини