Результати відбору батьківських громадських організацій для участі в проєкті від ЮНІСЕФ і Центру “Джерело”

19 Березень 2024

Відбір громадських організацій для участі в проєкті від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Центру “Джерело” щодо об’єднання та підтримки батьківських організацій, які захищають права дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами, завершено.

Загалом надійшло 83 заявки від організацій з 21 області України, в тому числі шість від громадських організацій, які є в проєкті з 2022 року.

Конкурсна комісія, до якої входили представники Міністерства соціальної політики України, Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Центру соціальних послуг “Джерело”, опрацювала всі заявки та згідно з визначеними критеріями (географія діяльності, адвокаційний досвід, потенціал організації у запропонованих напрямках, діяльність в умовах воєнного стану, вмотивованість до розбудови послуг для дітей в громаді) обрала 18 громадських організацій, що стануть учасниками проєкту.

Це організації з 10 областей – Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської, Чернівецької. З їх переліком ви можете ознайомитися тут.

В рамках проєкту для батьківських організацій буде проведено навчання з адвокаційної й проєктної діяльності, посилення спроможності, а також супервізії та підтримка їхніх адвокаційних заходів в громадах з метою розвитку послуг для дітей з інвалідністю.

Крім того, спільно з 57 громадськими організаціями, що взяли участь у заходах в рамках проєкту у 2022-2023 роках, об’єднаються у єдину мережу для спільної роботи з метою створення, розвитку та посилення системи надання послуг дітям з інвалідністю та їхнім сім’ям.

Проєкт реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Центром “Джерело” у партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW рамках національної програми ЮНІСЕФ “Кращий догляд для кожної дитини”.

Пов’язані новини