Центр Джерело за підтримки швейцарської організації Mental Health for Ukraine облаштовує будиночки у модульному містечку

01 Вересень 2023

Команда Центру Джерело від перших днів війни працює заради підтримки та допомоги тим, хто цього потребує. Велика кількість людей набули інвалідність через війну і втратили свої помешкання. Також є й ті, хто живе з інвалідністю фактично від народження та потребують допомоги.

У співпраці із новим партнером “Психічне здоров’я для України” (Mental Health for Ukraine) уже обладнали для людей з інвалідністю перший поверх одного із будинків у модульному містечку на Сихові.

 

 

Для комфортного проживання обладнали інклюзивні туалети та душові. Все це були погоджено з компанією-виробником модульних будинків, адже у попередніх варіантах душові кабіни з високим порогом одразу вмонтовані у сантехнічному модулі. Тож їх довелося вирізати та встановити нові душові – такі, щоб можна було заїхати на кріслі колісному. 

Також спеціально облаштували кімнати: замість двоповерхового ліжка – односпальне або двоспальне, на яке людині зручно пересісти з крісла. Окрім цього, у кожній кімнаті залишилось ліжко для того, хто супроводжує людину з інвалідністю.

 

У одному з інклюзивних корпусів мешкає пані Валентина із міста Бахмут, що на Донеччині. У січні вона потрапила під обстріл росіян. Спершу її прооперували у Костянтинівці, а потім у Дніпрі, і вже опісля доправили до Львова. Два місяці жінка проходила лікування в реабілітаційному центрі у Брюховичах. Зараз пані Валентина готується до протезування. Жінка каже, що умовами життя в містечку дуже задоволена, адже тут все продумано і зручно. Та найголовніше, поруч із нею мешкає її дочка Вікторія.

«Ми втратили все, і батьківську хату, і квартиру. Але тут умови проживання добрі, все, що потрібно, є. І поручні є, і в туалет чи душ можна сходити. Тут дуже файні люди, такі добрі, душевні. Відносяться дуже добре», – каже пані Валентина у сюжеті ЛМР.

Загалом плануємо облаштовувати ще п’ять таких інклюзивних будинків у модульному містечку на Сихові для людей з інвалідністю та похилого віку. Всього вартість облаштування становить понад 600 тис. грн. Усі роботи виконуються та фінансуються за допомогою нашого партнера “Психічне здоров’я для України” (Mental Health for Ukraine).

Пов’язані новини