Додаток “Мій малюк”: відтепер перевірити розвиток дитини стало простіше та доступніше

03 Серпень 2023

Щоб дати батькам відповідь на питання: “Як перевірити розвиток дитини й коли варто хвилюватись?” львівська ІТ компанія Define Solutions розробила безкоштовно додаток який називається “Мій малюк. Прескринінг розвитку дитини”.

Розробку цього додатку ініціювала команда Раннього Втручання Центру Джерело (місто Львів)  разом з партнерами з Харкова, Одеси та Ужгорода. Він дає змогу швидко зорієнтуватися, що відбувається з розвитком дитини у віці від 6 місяців  до 3 років у сферах соціально-емоційній, комунікації, дрібної та великої моторики. Після надання відповідей на запитання  додатка батьки /опікуни чи фахівці будь-якої сфери  будуть мати розуміння: розвиток дитини є відповідним, чи наявні тривожні ознаки (так звані “червоні прапорці”), які є можливою ознакою затримки розвитку та потребують прицільнішої уваги. 

Додаток у використанні є дуже простим, можна реєструватися або обрати режим “Гість”; далі потрібно ввести дату народження дитини, пройти просте опитування про поведінку вашої дитини, та слідувати вказівкам за результатами проходження. Також за вашим бажанням результатом можна поділитися.

Додаток за назвою “Мій малюк” можна завантажити на Android або iOS, або через QR-коди.

Додаток побудований на перевіреній та доказовій інформації – Red Flags Early Identification Guide

(https://www.childrens.health.qld.gov.au/wp-content/uploads/PDF/red-flags.pdf)

Пов’язані новини