19 команд із 15 регіонів України зможуть надавати послугу раннього втручання

23 Листопад 2022

Завершився відбір організацій для участі у проєкті від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Центру Джерело щодо підготовки команд раннього втручання (РВ). Проєкт впроваджується за підтримки Міністерства соціальної політики України.

Протягом восьми місяців представники 19 організацій з комунального та громадського секторів навчатимуться надавати послугу раннього втручання сім’ям із дітьми раннього віку.

Загалом 300 кандидатів із 15 областей подали заявки на участь у проєкті. Перелік організацій, які пройшли відбір, можна подивитися за посиланням.

Проєкт охопить Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Черкаську, Закарпатську, Київську, Полтавську, Вінницьку, Житомирську, Хмельницьку, Дніпропетровську, Харківську, Сумську, Кіровоградську та Чернігівську області.

Учасники отримають навички роботи у сімейно-центрованій моделі РВ, опанують підходи роботи з сім‘ями як партнерами та дізнаються про новітні моделі командної взаємодії фахівців РВ. Тренінги проводитимуть сертифіковані тренери з раннього втручання БФ «Інститут раннього втручання» (Харків) та Центру Джерело (Львів).

Крім того, під час навчання учасники зможуть розпочати роботу з сім’ями та надавати послугу раннього втручання, а також отримати супервізійну підтримку та  обмінюватися професійним досвідом із колегами з інших команд.

Раннє втручання (РВ) — це комплексна послуга, спрямована на покращення розвитку малюка та підвищення якості життя сім’ї. Клієнтами послуги стають сім’ї з дітьми від народження до чотирьох років із порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень.

Проєкт впроваджується в межах «СПІЛЬНО» — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади,

громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми. 

Проєкт реалізуються за підтримки уряду Японії, Німецького Уряду через Німецький Банк Розвитку (KfW).

Пов’язані новини