Фахівці Центру “Джерело” ділилися досвідом з майже 40 колегами з України

20 Вересень 2024

Для чого у громадах впроваджують соціальні послуги чи покращують їх сервіс? Найперше тому, щоб кожна сім’я легко і вчасно могла отримати потрібну допомогу у складний період життя. 

Нам важливо поділитися своїм досвідом з колегами з інших куточків України, для цього 12-13 вересня у Львові зібрали майже 40 фахівців із соціальної сфери, щоб передати їм практичні навички для впровадження послуг денного догляду та супроводу під час інклюзивного навчання у їхніх громадах. 

Зокрема, фокусувалися на можливості використання асистивних технологій для підвищення ефективності цих послуг. Допоміжні інструменти суттєво покращують якість життя дітей з труднощами розвитку чи інвалідністю та розширюють їхні можливості. З їх допомогою діти можуть вчитися разом з однолітками, розвивати свої навички та ставати самостійнішими. Під час тренінгу розповідали, як у контексті соціальних послуг правильно підбирати та використовувати допоміжні засоби комунікації, з якими активно працюють фахівці “Джерела” і, відповідно, надають практичні рекомендації для інших спеціалістів. 

Дуже хочемо, щоб тренінг став першим кроком на шляху до впровадження якісних соціальних послуг для сімей та дітей у кожній громаді України. 

Захід реалізовано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Центром “Джерело” у партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW рамках національної програми ЮНІСЕФ  “Кращий догляд для кожної дитини”.

Пов’язані новини