Не лише малює, а й допомагає армії. Вихованиця Центру “Джерело” Оля Драган представила виставку живопису

14 Жовтень 2024

Частину коштів, зібраних з продажу картин, художниця з ДЦП скеровує на потреби ЗСУ. Декілька картин ще можна придбати

Львівська художниця Оля Драган, яка є вихованицею Центру “Джерело”, хоча має інвалідність й пересувається на кріслі колісному, малює чудові картини й цим допомагає армії. 11 листопада, у день свого 32-річчя, Оля презентувала четверту за рахунком персональну мистецьку виставку живопису “Рими підсвідомості”. Уже вдалось зібрати 13 тисяч гривень. А кілька картин все ще доступні для продажу.

Під час одноденної виставки-аукціону у Сенсотеці, що на вул. У. Самчука, 22 у Стрийському парку, львівська художниця представила 21 художню роботу.

“Я люблю малювати з дитинства, особливо природу. На черговій персональній виставці позиціювала 21 картину. Тут є як нові роботи, так і ті, що вже були виставлені у попередній виставці. Під час благодійної виставки-аукціону розіграли сім лотів. Частина коштів від продажу картин підуть на мої особисті потреби, а частина – на потреби військових, зокрема військової частини, де служить мій рідний брат Андрій”, – розповідає Оля Драган.

Як зазначила мама художниці Марія Тимчишин, малювати донька любила давно, проте більш професійно почала, коли відвідувала заняття з живопису у Центрі соціальних послуг та реабілітації “Джерело”. Крім того, дівчина пише вірші.

“У Центр “Джерело” ми звернулись, коли Оля була ще маленька. В один рік і три місяці ми помітили, що у дитини є труднощі розвитку. Відразу почали шукати допомогу, але консультації різних лікарів і масажі не допомагали. Оля самостійно не мала сили ні сидіти, ні стояти на ніжках, ні ходити. А коли в черговий раз потрапили з нею у лікарню, медики порадили звернутись за допомогою у Центр “Джерело”. Відтоді ми з ним і дуже задоволені”, – розповідає мама художниці.

Зі слів жінки, малювати картини донька Оля почала з 2013 року. І щоразу її картини виходили кращі й гарніші. Здебільшого, полюбляє малювати природу, особливо квіти, тварин (коней), море. А ще посезонно: взимку малює засніжені дерева і будинки, навесні та влітку – квіти, колоски, маки, восени – листя.

Багато картин талановитої художниці Олі Драган уже придбали як українці, так і гості з-за кордону. Зокрема, з Польщі, США, Канади, Голландії. 

Оглянути та купити картини Олі Драган можна на її сторінці у соціальних мережах.

Пов’язані новини