Як в Україні в час війни живуть сім’ї, які виховують дітей з труднощами розвитку

02 Жовтень 2023

Таке опитування команда Джерела за підтримки ЮНІСЕФ Україна  проводила протягом січня-травня 2023 року у всіх областях України, окрім окупованих територій та анексованого Криму. Його мета -аналіз становища сімей з дітьми з порушеннями розвитку в умовах воєнного часу для планування подальшої гуманітарної діяльності та розвитку необхідних послуг в ОТГ. Обсяг вибірки – 1601 особа. Опитування проводили представники ГО в областях України, які пройшли відповідний інструктаж та ознайомлення з інструментарієм опитування.

Ознайомитись з результатами опитування можна ось тут

 

Дане опитування проводили  в рамках проекту Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Центру Джерело щодо об’єднання та підтримки організацій, які захищають права дітей з інвалідністю, дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей.

Проєкт впроваджується в межах «СПІЛЬНО» — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми.

Проєкт реалізуються за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю / UNPRPD, уряду Японії, Німецької установи для відбудови KFW.

Пов’язані новини