Батьківські ГО адвокатуватимуть розвиток послуг в громадах

24 Червень 2024

24 батьківські громадські організації, які захищають права дітей з інвалідністю, проведуть в громадах різних областей України адвокаційні кампанії з метою впровадження і розвитку послуг для дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами задля кращого догляду за кожною дитиною. 

Подати свої проєкти на конкурс могли усі 75 батьківських громадських організацій, які є учасниками проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Центру «Джерело». За результатами відбору конкурсна комісія переможцями визначила 24 проєкти. З їх переліком можна ознайомитися тут. Реалізація проєктів відбуватиметься протягом червня-липня, у вересні та грудні.

Свої ініціативи батьківські ГО реалізовуватимуть в Запорізькій, Івано-Франківській, Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій, Рівненській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях. Кілька проєктів охоплять всю Україну.

“Для нас важливі сталість і розвиток громадського сектору, а також участь батьківських організацій в розвитку послуг  на місцях. Якщо під час минулого конкурсу проєктів ми націлилися на підтримку поточної діяльності організацій, то цього разу – на адвокаційні ініціативи ГО саме щодо послуг, їх впровадження і розвиток”, – говорить Юлія Бойко, керівниця напрямку роботи з ГО проєкту.

Проєкт реалізується Дитячим фондом UNICEF Ukraine та Центр соціальних послуг Джерело за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) через державний банк розвитку KfW в межах національної програми з розбудови системи кращого догляду за дітьми «Кращий догляд для кожної дитини». 

Пов’язані новини